Lloret Blau

Els delinqüents s’allunyen de Salou gràcies a les càmeres de seguretat

Càmeres de seguretat com aquestes han estat instal·lades per l'Ajuntament per dissuadir possibles delinqüents (ACN)

Càmeres de seguretat com aquestes han estat instal·lades per l’Ajuntament per dissuadir possibles delinqüents (ACN)

Es confirma que les càmeres de videovigilància instal·lades a la principal artèria de la zona d’oci de Salou són un element dissuasiu per als delinqüents.

Un any després de la seva posada en funcionament, la policia local atribueix a la presència de 13 dispositius a l’avinguda de Carles Buïgas una disminució de fins a un 30% de l’activitat delictiva a la zona, principalment petits robatoris i compravenda de droga.

Per evitar que aquests fets il·lícits es traslladin a zones que estan fora de l’abast de les càmeres, el cos policial ha reforçat la vigilància en altres punts conflictius. L’Ajuntament subratlla l’eficàcia del sistema, que funciona les 24 hores del dia, i es mostra decidit a estendre’l a altres indrets. “Ens han ajudat a aconseguir una millora global de la seguretat”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Montagut. L’èxit no és tant el nombre de casos que s’han resolt a partir de les imatges sinó la visibilitat dels dispositius i dels diversos cartells que n’informen. La mateixa implantació del sistema ha generat un efecte dissuasiu evident, segons indicava a l’ACN el sergent de la policia local Manuel Hortal.

Publicat a El Punt Avui